PERSONVERNERKLÆRING

Personvernerklæringen handler om hvordan Fluor-Lux AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

PERSONOPPLYSNINGER
Formålet med informasjonen som er lagret om deg, er å kunne betjene deg som handelspartner på en god og effektiv måte i henhold til gjeldende lover og regler. Da er det også nødvendig at vi har tilstrekkelig informasjon om deg som kunde. Etter en gjennomgang av hva som er lagret av informasjon om våre kunder så mener vi at det ikke er sensitive eller kritiske data lagret hos oss som kan misbrukes. Våre interne rutiner ikke gir rom for at utenforstående kan tilegne seg sensitiv eller kritisk informasjon. Vår policy er at vi ikke skal selge, bytte eller på annen måte videreformidle informasjon av noen art om deg som kunde til tredjepart.

BEHANDLINGSANSVARLIG
Fluor-Lux AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

I HVILKE TILFELLER SAMLER VI INN PERSONOPPLYSNINGER OG HVORDAN BEHANDLER VI DISSE?
I forbindelse med at du handler fra nettsiden, behandler vi opplysninger om deg som følger:

 • Kontaktopplysninger for å identifisere deg som kjøper: navn, postadresse, telefonnummer og e-post. Opplysningene blir lagret i vårt ordre- og fakturasystem.

 • Kjøpshistorikk: Dette er informasjon om hvilke produkter du har kjøpt hos oss. Opplysningene tas vare på i vårt ordre-og fakturasystem i samsvar med lover og regler for regnskapsføring og bilagsoppbevaring.

 • Kommunikasjon / kontaktskjema: Ved bruk av nettsiden blir det logget info om IP-adresse, browser-type og operativsystem. Denne informasjonen blir lagret sammen med meldinger via kontaktskjemaet og kan knyttes til personopplysninger som blir oppgitt der. Dersom man ikke sender melding, vil det ikke være kobling mot personopplysninger. Formålet er å identifisere deg som kunde ved henvendelse eller bestilling via kontaktskjema.

 • Betalingsopplysninger og sikkerhet: Når du handler hos oss blir betalingen behandlet av NETS som er en sikker elektronisk betalingsløsning for Visa og MasterCard/Eurocard. Med NETS har man de samme garantier og den samme trygghet som i den fysiske verden. Det er ingen oppbevaring av kortnummer i nettbutikken. Alt foregår online, med direkte autorisasjon av kjøper og selger. Betalingssidene er sikret med SSL og alle kortdetaljer er kryptert. Av sikkerhetsmessige grunner lagrer vi ikke ditt kredittkortnummer.
  Når du legger inn en ordre med ditt kredittkort blir det gjort en autorisasjon på kortet ditt. Dette betyr at vi sjekker at kortet er ekte og at det er dekning på det. Vi gjør så en reservasjon, hvor beløpet du handler for blir reservert for sitt bruk. Dette vil si at pengene fremdeles er på kortet ditt, men at de ikke kan røres av andre enn Fluor-Lux så lenge ordren eksisterer. Dersom du kansellerer en ordre vil reservasjonen heves og pengene frigjøres på kortet ditt innen to "bankdager". Det er først når vi har pakket varene ferdig og har klargjort pakken for forsendelse at pengene blir overført fra ditt kredittkort til oss.

 • Nettsidesøk: Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

 • Del/tips-tjenesten: Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

 • Side- og tjenestefunksjonalitet: Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

 •  

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser
https://nettvett.no/ kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

MOTTAKERE AV PERSONOPPLYSNINGER
Vi utleverer persondata om deg til andre i den grad det er nødvendig for å levere varer og tjenester til deg, eller fordi det er lovpålagt. Mottakere av personopplysninger er:

 • Myndigheter: Dersom det foreligger lovbestemt opplysningsplikt overfor myndigheter, vil opplysninger bli overlevert i henhold til de krav som stilles.

 • Databehandlere: Dersom vi, som behandlingsansvarlig, setter bort behandlingen av persondata til andre, inngår vi avtale med den enkelte databehandler. Avtalen avklarer hva databehandler skal gjøre for oss. Dette kan eksempelvis være leverandører av datasystemer, transport etc.

  • Transportselskap
   Vi benytter ulike transportselskap/fraktførere for våre leveranser. Disse behandler personopplysninger som omfatter navn, postadresser, e-post adresser, telefonnumre, mottakerinformasjon og opplysninger om innholdet i sendingen. Formålet vil være å oppfylle transportforpliktelsene i henhold til avtalen. Behandlingen av personopplysninger vil pågå så lenge det kreves for å oppfylle avtalen.

  • Visma
   Kun for lovpålagte regnskapsmessige formål i forbindelse med kjøp.

  • Google Analytics - webanalyse og informasjonskapsler (cookies)
   Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.
   Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Fluor-Lux AS benytter Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

  •  

KONTAKT OG PERSONVERNRETTIGHETER
Du kan når som helst kontakte oss på post@fluorlux.no eller 40 41 42 00 for spørsmål og innsyn i dataene vi har registrert på deg, og korrigere eller begrense informasjonen. Du har også rett til å få slettet informasjonen, såfremt den ikke er nødvendig for å oppfylle juridiske avtaler, eller av andre juridiske eller lovpålagte årsaker.